Udruga slijepih Ogulin pomaže svojim članovima

http://www.udrugaslijepihogulin.hr/wp-content/uploads/2018/01/lenta.pngUdruga slijepih Ogulin kroz projekt kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, organizira dnevne aktivnosti koje su prilagođene članovima Udruge, kako bi im se povećala socijalna uključenost te unaprijedila kvaliteta života, ali i također uključuje u društveni život zajednice kroz uključivanje u obrazovne, kulturne, kreativne, zabavne i rekreacijske aktivnosti, koje su primjerene njihovim interesima i sposobnostima te kroz njih imaju mogućnost ostvarenja cjelovitog razvitka vlastitih potencijala.
Dana 17.07.2019. održano je predavanje o eho lokaciji u Udruzi slijepih Ogulin.
Predavanje je održao predsjednik Udruge slijepih varaždinske županije gosp. Davor Janjušević u pratnji videće pratiteljice.
Okupljeni članovi i djelatnici naše Udruge su imali priliku čuti na koji se način koristi ova praktična i jednostavna tehnika eho lokacije koja može itekako pomoći u kretanju slijepih osoba i osoba sa malim ostatkom vida, ali i videćim osobama ukoliko se nađu u mračnom prostoru bez vidljivosti ili izvora svjetlosti.
Održana je i mala radionica u sklopu koje je gosp. Janjušević prezentirao tehniku eho lokacije našim članovima.
Sve aktivnosti vezane za Eu projekt, financirani su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 465.120,00 kn, dok je od strane Eu sufinancirano također 465.120,00 kn.
Trajanje projekta: 27.11.2017.-27.11.2019.
Za više informacija o EU fondovima, molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr .
(Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge slijepih Ogulin).

20190717_105005  20190717_104546