Uz pomoć videćeg pratitelja

Udruga slijepih Ogulin,  projektom “Videći pratitelj“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, pruža korisnicima usluge pratnje, te pomoć u različitim socijalnim aktivnostima (odlazak k liječniku, stomatologu, u ljekarnu, trgovinu, poštu, banku, Centar za socijalnu skrb, kulturno-zabavne institucije, općine, matični ured itd.), te ovisno o potrebi slijepe osobe – pomoć pri obavljanju administrativnih poslova slijepim osobama koje žive same i nemaju obveznika uzdržavanja niti članova obitelji u bližoj okolici – čitanje (dokumenata, pošte, uputnica, doznaka, recepata, uputa za korištenje itd.) i pisanje po potrebi.

Videći je pratitelj posebice koristan članovima koji stanuju u zabačenim dijelovima  jer im se omogućuje realizacija obveza i potreba.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 465.120,00 kn, dok je sufinancirano od strane Eu također 465.120,00 kn. Trajanje projekta 27.11.2017.-27.11.2019.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge slijepih Ogulin.

Za više informacija o EU fondovima, molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr