Slijepe osobe s nama

http://www.udrugaslijepihogulin.hr/wp-content/uploads/2018/01/lenta.pngSlijepe su osobe vaši susjedi, slučajni prolaznici i netko koga ćete primijetiti s bijelim štapom ili psom vodičem. Sljepoća zahtijeva poseban pristup i način ophođenja, s toga tehnike koje slijepa osoba koriste pri vlastitom snalaženju u prostoru su dugi bijeli štap, pas vodič ili elektronska pomagala. Slijepe osobe ponekad trebaju pomoć drugih pri kretanju, čak i kad se uglavnom dobro snalaze same. Osoba koja vidi, a ne zna pomoći, može pogriješiti, pri čemu se slijepa osoba osjeća nesigurno i neugodno. Tehnike koje se preporučuju usavršavaju se vježbom kao i većina tehnika. Prilikom pristupanja slijepoj osobi obratite joj se smirenim glasom nudeći joj svoju pomoć. Ukoliko ona to odbije, nemojte se uvrijediti, jer za to postoje opravdani razlozi, ali to ne znači da će druga osoba vašu dobronamjernu pomoć odbiti.
Udruga slijepih Ogulin kroz projekt kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, organizira dnevne aktivnosti koje su prilagođene članovima Udruge, kako bi im se povećala socijalna uključenost te unaprijedila kvaliteta života, ali i također uključuje u društveni život zajednice kroz uključivanje u obrazovne, kulturne, kreativne, zabavne i rekreacijske aktivnosti, koje su primjerene njihovim interesima i sposobnostima te kroz njih imaju mogućnost ostvarenja cjelovitog razvitka vlastitih potencijala.
Sve aktivnosti financirane su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 465.120,00 kn, dok je od strane Eu sufinancirano također 465.120,00 kn.
Trajanje projekta: 27.11.2017.-27.11.2019.
Za više informacija o EU fondovima, molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr .
(Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge slijepih Ogulin).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.