Proslava povodom blagdana sv. Lucije te 60. obljetnice osnutka Udruge slijepih Ogulin

Dana 16.12.2015. obilježili smo 60. obljetnicu rada Udruge slijepih Ogulin te ujedno proslavili blagdan Sv. Lucije  lijepim druženjem sa našim članovima te prigodnim domjenkom.

Na početku slavlja, sve nas je blagoslovio naš župnik don Robert Zubović kojem se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo, a potom je slijedila kratka skupština gdje je predsjednik udruge Miljenko Vučić istaknuo najvažnije smjernice za rad udruge u 2016. godini.

Nakon službenog dijela, pomolili smo se svi zajedno sa našim župnikom te je uslijedio domjenak i prigoda za razgovor i druženje sa našim članovima koji su se okupili u lijepom broju, a mnogi su ustvrdili da je ovo bila, u smislu broja sudionika, možda i najveća proslava blagdana Sv.Lucije  i zbog toga nam je posebno drago pogotovo zato što smo ujedno proslavili i 60 godina od osnutka Udruge slijepih Ogulin.

Od ostalih aktivnosti tijekom proteklog razdoblja, istaknuli bismo podjelu paketa voća našim  financijski najugroženijim članovima kao i starijim i bolesnim članovima gdje je bila prigoda obići članove koji nisu u mogućnosti aktivno sudjelovati u radu udruge.

Upravo to je najveća radost u radu sa našim članovima jer dovoljna je samo topla riječ i gesta da im pokažemo da nisu sami u svojoj bolesti i neimaštini i zbilja je lijep osjećaj vidjeti ih bar na kratko sretne.

Dana 10.12.2015. Udruga slijepih Ogulin je sudjelovala na radionici pod nazivom ” Osnove rada u zajednici ”  koju je organizirao LAG Frankopan iz Ogulina uz suradnju sa  LAG Vallis Colapis koji okuplja ruralna područja uz rijeku Kupu, a radionicu je vodio istaknuti stručnjak za ruralni razvoj Karlovačke županije gosp. Milan Medić

Koristimo prigodu da svim našim članovima i njihovim obiteljima zaželimo obilje zdravlja i Božjeg blagoslova,  sretan i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2016. godinu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.