Projektne aktivnosti u Udruzi slijepih Ogulin

Udruga slijepih Ogulin provodi projekte koje financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava , obitelji i socijalne politike i to trogodišnji projekt pod nazivom “OTVORENA VRATA” i dvogodišnji projekt pod nazivom “KROZ ŽIVOT ZAJEDNO” te jednogodišnje projekte koji se financiraju sredstvima grada Ogulina pod nazivom “MOGU SVE” i karlovačke županije pod nazivom “SJAJ U OČIMA” .

U tijeku je provođenje završne treće godine projekta “OTVORENA VRATA” čija provedba je započela 1. lipnja 2020. godine , a završava 31. svibnja 2023. godine .

Provođenje ovog projekta obuhvaća asistenciju, pratnju, pomoć i prijevoz od strane videćeg pratitelja za potrebe svih članova Udruge slijepih Ogulin na području karlovačke županije za potrebe odlazaka liječniku, u kupovinu i ostale potrebe članova Udruge unutar karlovačke županije .

Provođenje projekta “OTVORENA VRATA” također osigurava članovima Udruge slijepih Ogulinu i tiflotehnička pomagala koja nisu na listi pomagala HZZO -a .

U tijeku je provođenje i završne druge godine projekta “KROZ ŽIVOT ZAJEDNO” čija je provedba započela 1. siječnja 2022. godine, a završava 31. srpnja 2023. godine.

Provođenje projekta “KROZ ŽIVOT ZAJEDNO” odvija se kroz rad dvoje videćih pratitelja koji rade sa korisnicima projekta , slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju u vidu pratnje, prijevoza i pomoći unutar karlovačke županije prilikom odlazaka liječniku, u kupovinu, banku i ostale ustanove i potrebe .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.