Osnivanje Čitateljskoga kluba Potjeh Ogulin

Dana 26. rujna 2018. godine u Ogulinu u Udruzi slijepih osnovan je Čitateljski klub Potjeh u suradnji s Čitateljskim klubom Karlovac. Da slijepe i slabovidne osobe vole i žele čitati, poznato je odavno, a sada imaju priliku uživati u zvučno prilagođenim izdanjima brojnih poznatih domaćih i svjetskih književnika.

Događaju su prisustvovali predsjednici ogulinske Udruge slijepih Miljenko Vučić i karlovačke Udruge Uska Mirsad Bečirović, asistenti i videći pratitelji obiju udruga te, naravno, svi članovi koji vole čitati.

Sastanak je iznjedrio i prijedlog o osnivanju Kluba čitatelja koji bi se sastajao jednom mjesečno, rapravljao i iznosio dojmove o unaprijed odabranim književnim djelima.

Birat će se djela iz Hrvatske knjižnice slijepih koja su snimljena i prilagođena slijepim i slabovidnim čitateljima.

Svi članovi Čitateljskoga kluba mogu predložiti autora i djelo, a većina će odlučiti i izabirati književno djelo koje će se taj mjesec čitati i komentirati.  Još jedna lijepa i poticajna aktivnost za članove Udruge pokrenuta je kako bi se članovi potaknuli na čitanje i druženje te razmjenu iskustava. 

Gospodin Danijel Vidaković, videći pratitelj, izabran je za voditelja Čitateljskoga kluba, a članica Udruge, gospođa Ljerka Volf, za administratoricu i pomagačicu u radu Kluba.

Veseli nas spoznaja što će i članovi ogulinske Udruge slijepih pokušati saznati Kako je Potjeh tražio istinu, a uživati i u ostalim književnim poslasticama čitajući i družeći se uz dobru knjigu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.