Ljeto u Udruzi slijepih Ogulin

lenta

Stiglo je ljeto , a sa njim i ljetne vrućine pa su aktivnosti u Udruzi slijepih Ogulin nešto drukčijeg intenziteta, i ove godine neki naši članovi su ljetovali u Hostelu ERKS Premanutra nadomak Pule. Vodeći brigu o kvaliteti života slijepih i slabovidnih osoba, Hostel ERKS PREMANTURA osigurava bezbrižno ljetovanje i odmor svih osoba s oštećenjem vida, članova njihovih obitelji i videćih pratitelja. A od 07. do 12. 08. u Premanturi su se provodile aktivnosti koje su namijenjene druženju i povećanju socijalnih kontakata osoba s oštećenjem vida koje žive same i nemaju partnera. Naša članica Ljerka Volf također je sudjelovala u navedenim aktivnostima. Objekt je zajedno sa okolišem prilagođen samostalnom korištenju slijepih osoba i osoba s drugom vrstom invaliditeta, u blizini se nalazi prilagođena plaža za osobe s invaliditetom koja je u koncesiji Hrvatskog saveza slijepih. Unutar objekta, na podu, zidovima i staklenim stijenama nalaze se taktilne površine, linije vodilje i oznake za slijepe i slabovidne, koje omogućuju bolju orijentaciju i samostalnije kretanje.

Članovi Udruge slijepih Ogulin iskazuju zahvalnost koja im se pruža putem usluge videćeg pratitelja financiranog od strane Europske unije u iznosu od 487.920,00 kn iz Europskog socijalnog fonda, a ukupnog trajanja 24 mj. Uz pomoć videćeg pratitelja, članove se uključuje u razne kulturne i obrazovne aktivnosti ali i pratnju liječniku, trgovinu, te sve ostale institucije koje su u određenom trenutku potrebne.

Za više informacija o Eu fondovima, posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU www.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr .

(Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Udruge slijepih Ogulin.)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.