Djelovanje Udruge slijepih Ogulin – osvrt korisnice

IMG-369cea9795c9e1a3aafc6e28c9b300d7-V        IMG-aa978b9479eab85f5748d047d4246e74-V     IMG-8bc9700b22b4b8b37390e413c72c3657-V

“Dugogodišnja sam članica Udruge slijepih Ogulin, no ne sjećam se da je bilo ovako aktivno i sadržajno u Udruzi za članove, mislim na dio koji se dotiče baš nas članova i korisnika Udruge. Od kada imamo novoga predsjednika i mlađu ekipu logistike u Udruzi, ista je prodisala kao i mi korisnici. Konkretno, puno se radi i čini za nas članove, te za naše osobne potrebe u svakodnevnom životu. Preko projekata, kao i projekta kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 465.120,00 kn, a u trajanju 27.11.2017.-27.11.2019. nam se omogućuje puno kvalitetnih i korisnih sadržaja za lakši prolazak kroz barijere koje donosi sljepoća i slabovidnost. Videći pratitelji, osobni asistenti, te djelatnici Udruge slijepih Ogulin su nama korisnicima uvijek na raspolaganju kad nam je to potrebno. Gotovo 24 sata su tu za nas, vjerujte nije to mala stvar za korisnike Udruge.
Sljepoća nije bolest već stanje, ali projekti nam uveliko olakšavaju i osvježavaju svakodnevicu. Pomoć pri odlasku kod liječnika, prijevoz na neko odredište, odlazak u nabavku, do trgovina i centara- jer dok hodam sa bijelim štapom sama, imam jednu ruku slobodnu i ne bih sama mogla odraditi veću nabavku i to sve donijeti do kuće.
Sport i rekreacija nam je također dostupna preko dobro osmišljenih projekata koje je Udruga osmislila i ostvarila za nas članove, pa nam i u tom dijelu omogućila pratnju i pomoć za odlazak na odmor. Omogućena su pomagala koja nisu dostupna na doznake, a uvelike nam pomažu kroz življenje i funkcioniran je jer su nama prilagođena. Ima puno toga što bih mogla izdvojiti gdje nam Udruga i projekti donose pozitivnog u životu i potrebi.
Zahvalna sam i sretna jer mi zaista olakšavaju svakodnevnicu i iznimno su korisni i poticajni svi sadržaji. Svaki član Udruge slijepih Ogulin može sebi izabrati nešto od ponuđenoga.
Puno se radi i još će se više osluškivati nas korisnike , te naše potrebe i po tim potrebama određivati novi projekti.
Vjerujem u našu Udrugu i naše sve djelatnike i u našeg predsjednika koji Udrugu vodi sa puno entuzijazma i novih svježih ideja!”-riječi su korisnice i članice Udruge slijepih Ogulin,  Ljerke Volf.

Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr, www.esf.hr
(Sadržaj publikacije/emitiranog sadržaja isključiva je odgovornost Udruge slijepih Ogulin)

http://www.udrugaslijepihogulin.hr/wp-content/uploads/2018/01/lenta.png

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.