Covid 19 i ja, Ljerka Volf!

lenta-1024x400

2020 godina ide svome kraju, teška godina za sve nas.

Corona virus koji je zahvatio čitav svijet u trenutku je promijenio naše živote i svakodnevnicu. Novo-normalno, ajme kako to šašavo zvuči!

Niti je normalno,  niti je lako  živjeti svaki dan. Nema kontakata, nema dodira, nema zagrljaja, jako  tužno i teško je izbaciti to iz svakodnevnice slijepih i slabovidnih ljudi. Jer kroz osjetilo dodira stvaramo osjećaj i vizualiziramo našu okolinu. Naš se život preko noći preokrenuo na gore. Sve ono što smo sami naučili koristiti i živjeti,  sada ne možemo zbog mjera koje su nastupile. Razmak u trgovinama, apotekama, kod liječnika, pa i u ostalim institucijama gdje smo sami odlazili. A pleksiglas da ne spominjem koliko mi otežava, moja glava se previše puta susrela sa tom neugodnom barijerom. Baš teška vremena za odrađivanje svakodnevnice nas slijepih. Nema sporta i treninga, takmičenja, nema teretane i to  je novo normalno…  No, ipak se i mi pridržavamo mjera koje je donio Krizni stožer. Ali da je teško tako živjeti,  stvarno je….

I sama sam zbunjena tom gospođom Coronom i svime što ona donosi.

Nadam se da će što prije nestati i da će sve biti kao prije. Do tada moramo biti strpljivi i čuvati sebe i druge.

Kroz svo vrijeme ovih mjera uz nas je  Udruga slijepih Ogulin sa svojim kvalitetnim projektima, koja nam olakšala osnovne životne potrebe te lakše nošenje sa Corona krizom. Videći pratitelji kao i ostali djelatnici Udruge nam nesebično pomažu.

 No, zajedno smo jači i lijepo je znati da ti je tu netko kad ti je zaista potrebna pomoć.

Hvala im na tome!

Udruga slijepih Ogulin između ostalih provodi i projekt koji je financiran od strane Europske unije u iznosu od 487.920,00 kn iz Europskog socijalnog fonda, a ukupnog trajanja 24 mj, 08.01.2020.-08.01.2022.

 Eto, želim da ovo ružno vrijeme što prije prođe, i da dođu ljepša vremena za sve nas!

 Uskoro nam stiže nova 2020. godina, te vjerujem da će nam svima biti zdravija i ljepša za življenje, to nam svima želim! 

Blagoslovljen Božić i Sretnu Novu godinu želim svima vama, a posebno djelatnicima Udruge Slijepih Ogulin koji nam pomažu kod plaćanja računa, obavljanja kupovine raznih potrepština, odlazak kod liječnika, te sve ostalo kako bi nam olakšali  u ovim čudnim Corona vremenima.

 

Još jednom sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu, želi Ljerka Volf, te članovi i djelatnici Udruge slijepih Ogulin. Čuvajte se i budite odgovorni!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.