“BEZ ŠTAPA”

Gotovo kao bez štapa

Udruga slijepih Ogulin provodi nekoliko projekata na području bivše općine Ogulin s ciljem poboljšanja životnih uvjeta njezinih članova i podizanju svijesti okoline za što boljom integracijom slijepih osoba u zajednici.
Tako je prije dva mjeseca započeo prvi projekt pod nazivom Moje oči kojim se, između ostaloga, želi senzibilizirati javnost za probleme slijepih i slabovidnih osoba. U skladu s tim, u Udruzi su izradili plakate i letke kojima žele upoznati javnost, približiti im važnost projekta s ciljem povećavanja socijalne uključenost te unaprjeđenjem kvalitete života slijepih osoba. Kako se nadaju u Udruzi, to nije i posljednji projekt koji će se financirati iz Europskoga socijalnog fonda, a uz dva projekta financirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Jedan je od ciljeva projekata da slijepe osobe počnu što češće izlaziti iz svojih domova i kretati se našim gradom, zato mole da se posebna pozornost obrati na bijeli štap – simbol i oznaku da se slijepe osobe kreću samostalno ili u pratnji troje videćih pratioca, zaposlenih također u sklopu projekata.
Iz Udruge također mole bicikliste i vozače da obrate pozornost u prometu, a vozače da ne parkiraju nepropisno svoje automobile na prolazima i nogostupima jer tako često potpuno onemogućuju prolaz slijepim i slabovidnim osobama.
Nadaju se da ćemo svi pomoći u što uspješnijoj socijalizaciji i integraciji invalidnih osoba u našoj zajednici. 

          IMG-06346b6c227ccaf1ba6578145aa3d3d9-V                             

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.