Aktivnosti u udruzi tijekom proteklog razdoblja

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana uslijedilo je mirnije razdoblje u našoj udruzi sa manjim opsegom aktivnosti.

Tu su uobičajena druženja svake srijede u prostoru udruge i mjerenje tlaka i šećera svake prve srijede u mjesecu koje obavljaju naše patronažne sestre Marija i Valentina kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na njihovom trudu i zalaganju u pružanju ove usluge koja je svake prve srijede u mjesecu na raspolaganju svim našim članovima.

U srijedu 20.veljače imali smo i malo slavlje u Udruzi jer je naš Dinko slavio rođendan pa smo se malo počastili uz kolače i ogulinsku masnicu koje je donio da počasti kako on kaže “sve prijateljice i prijatelje iz svoje udruge”.   Druženje je bilo lijepo i ugodno , čestitali smo našem Dinku rođendan i predali mu mali znak pažnje od svih članova i djelatnika naše Udruge.

Udruga slijepih Ogulin u ovom trenutku provodi 4 velika programa, tri su trogodišnja i jedan je dvogodišnji, a od toga su dva programa financirana sredstvima glavnog partnera Udruge , a to je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – to su programi “Otvorena vrata” koji članovima nudi uslugu osobne asistencije te pomoć u neovisnom življenju i program “Kroz život zajedno” koji korisnicima programa osigurava usluge videćeg pratitelja i prijevoza u zdravstvene ustanove i za ostale potrebe, jedan je program financiran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i jedan program koji je dvogodišnji financira se iz sredstava Europskog socijalnog fonda pod nazivom “Moje oči” koji se provodi kroz usluge videćeg pratitelja i koordinatora programa.