Aktivnosti u Udruzi slijepih Ogulin u proteklom mjesecu

U sklopu projekta pod nazivom “KROZ ŽIVOT ZAJEDNO” koji je potpisan zajedno sa partnerom Ministarstvom socijalne politike i mladih zaposlena je osoba sa područja Općine Plaški na pola radnog vremena kao videći pratitelj. Ovime su smanjeni putni toškovi Udruge te stvoreni uvjeti za bolje pružanje usluga našim članovima sa područja Općina Saborsko, Plaški i Josipdol. Radi se o osobama treće životne dobi kojima je potrebna pomoć pri odlasku na lječničke preglede kao i u nabavku osnovnih živežnih potrepština te odlaska do pošte, banke ili državnih insitiucija.

Na području Ogulina i okolice također se provodi program “Kroz život zajedno” zajedno sa programom “Otvorena vrata” koji obuhvaća cjelokupno članstvo Udruge koja trenutno broji 68 članova što znači da smo u proteklih nekoliko mjeseci učlanili 8 novih članova.  Članovi su zadovoljni jer smo uspjeli potaknuti članstvo da aktivnije koriste usluge Udruge koje imaju na raspolaganju putem oba programa Ministarstva socijalne politike i mladih, a iz osobnog iskustva videćih pratitelja koji rade putem novijeg programa “Kroz život zajedno” , najviše nas veseli vođenje naših slijepih članova u šetnju i pomoć prilikom prijevoza liječniku i u druge institucije unutar Karlovačke županije.

Od ostalih aktivnosti istaknuli bismo mjerenje tlaka i šećera za naše članove koje se održalo prve srijede u mjesecu uz pomoć patronažnih sestara Marije i Valentine kada se okuplja najveći broj naših članova u prostoriji Udruge slijepih Ogulin.

Dana 13.04.2016. u 10 sati održana je redovita godišnja skupština Udruge slijepih Ogulin na kojoj su usvojeni financijski plan za 2016. godinu te ostale točke dnevnog reda donesene za prošle skupštine 16.12.2015. godine, a za novog dopredsjednika Udruge i člana skupštine  izabran je Goran Turković dok je dosadašnji dopredsjednik Mario Turković razriješen dužnosti dopredsjednika Udruge i članstva u skupštini Udruge slijepih Ogulin.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.