Aktivnosti Udruge slijepih Ogulin tijekom rujna i početkom listopada 2016. godine

Udruga slijepih Ogulin uspješno provodi 2 trogodišnja projekta glavnog partnera Udruge, a to je MSPM i tu smo od lipnja 2016. ušli u treću i završnu godinu projekta ” Otvorena vrata ” dok smo u siječnju 2016. godine započeli sa prvom godinom provođenja projekta ” Za život zajedno “.

Članovi su zadovoljni radom videćeg pratitelja i osobnog asistenta Udruge dok je i dalje najtraženija usluga Udruge besplatni prijevoz liječniku i u druge ustanove na području karlovačke županije.

Od značajnijih aktivnosti tijekom rujna i početkom listopada izdvojili bismo tradicionalno mjerenje tlaka i šećera za naše članove koje se odvija svake prve srijede u mjesecu uz nesebičnu pomoć patronažnih sestara Marije i Valentine kojima se srdačno zahvaljujemo na njihovom trudu i strpljivosti sa našim članovima.

13.09. i 14.09. 2016. djelatnik Udruge slijepih Ogulin sudjelovao je u programu proslave glavnog blagdana naše župe Uzvišenja Svetog Križa i proslave Dana grada Ogulina prigodom kojeg je 13.09.2016. bio svečani blagoslov velikoga križa na vrhu križnog puta Ogulinska kalvarija na brdu Kopanik na periferiji Ogulina u prisustvu 200-tinjak ogulinskih vjernika.

Na sam dan grada Ogulina 14.09.2016. djelatnik Udruge bio je nazočan svečanoj svetoj misi u župnoj crkvi Svetog Križa dok su predsjednik Udruge i ostali djelatnici nazočili svečanoj sjednici povodom dana grada Ogulina koji je upriličena nakon svečane svete mise u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić u Ogulinu.

Početkom rujna 2016. godine završeno je ljetovanje naših članova u ERKS Premantura koje smo putem projekta “Otvorena vrata” osigurali za 8 naših članova u trajanju od  tjedan dana u razdoblju od početka srpnja do početka rujna 2016. godine.